Juletrae

Jule- &
nytårsmad
på Julognytår

Spørgsmål & svar om julemaden og især julestegningen

Julens 24 spørgsmål om mad
Hvor lang er stegetiden for flæskestegen?
Hvor lang er stegetiden for anden, gåsen eller kalkunen?
Hvordan planlægges og tilberedes julens måltids-klassikere?
Hvilken mad spiste man juleaften for 100 år siden?
Hvordan er det nu med STEGETIDEN?
Hvorfor får vi ande-, flæske-, gåse- eller kalkunsteg juleaften?
Hvorfor holder vi julefrokost eller julebord?
Hvorfor spiser man and til jul?
Julemadens historie
Langtidsstegning giver et perfekt resultat hver gang
Stegning af Juleanden eller Julegåsen og Mortensanden eller Mortensgåsen
Stegning og temperatur

Til toppen

Julebryg

Brygladen.dk - ølbrygning til hjemmebrug
Danske bryggerier (og mikrobryggerier), bryghuse og brewpubs
Julebryg - leksikalt
Julebryg, men hvilken til hjemmebryg
Julebryg som Albani, Brøckhouse, Carlsberg, Ceres, Hancock, Harboe, Maribo, Thy og Tuborg
Juleøl - leksikalt
Økologisk øl, vin og snaps
Øl og juleøl måske på Det Danske Ølakademi

Til toppen

Jule- & nytårsdrikke

Prøv Eggnog, der er en herlig engelsk juledrik, som laves af æg blandet med flormelis, mælk og tilsat alkohol og muskatnød. Den blev indført til Amerika i 1839. Drikken kommer oprindelig fra Frankrig og er i Danmark kendt som æggemælk. I Danmark er der traditionelt set tilsat rom, eller romessens, kanel og vanilje. Arla fremstiller eggnog i Christiansfeld, men må ikke forhandle den herhjeme. Så man må selv lave den. Følgende ingredienser skal bruges: 25 cl Whiskey, 25 cl Cognac, 25 cl Sukker, 100 cl Piskefløde, 12 æg og Muskatnød. Pisk 12 æggeblommer med sukkeret (brug elpiskeren). Æggesnapsen skal være skummende og lys. Slå ned på lav hastighed og pisk whiskey og cognac i, lidt ad gangen. Hæld æggemassen op i en punchbowle og stil den i køleskabet i mindst to timer. Pisk 12 æggehviderne, til de er næsten helt stive. Pisk fløden helt stiv. Fold først flødeskummet i æggemassen og derefter de stiftpiskede hvider. Stil eggnog´en i køleskabet en time. Ved serveringen drysser man reven muskatnød over. Eggnog øses op i punchekopper med en ske. Hvis den er blevet for tyk, kan man røre lidt mælk - eller whiskey eller cognac - i til den får den rette konsistens. Den må heller ikke blive for tynd

Fattingmandscognac er en anderledes kryddersnaps på egeknopper - eller 20 agern i slutningen af August - og som skal trække på en fl. vodka i 3-6 måneder og tilsættes 5 hele Svesker 1 uge inden filtreringen.

Appelsin julesnaps
Eggnog - opskrift med bourbon og cognac
Eggnok med rom, cognac og madeira
Eggnog or egg nog - leksikalt
Engelsk julepunch
Gammel svensk juleglög
Glühwein
Glødende romroddy
Gløgg... hvis du haaader Irma-gløgg eller tilsvarende!
Gløgg med alkohol - for diabetikere
Gløgg uden alkohol - for diabetikere
Gløgg med portvin
Gløgg med rom og rosiner
Hvid Glögg
Julebitter
Juledrikke som Gløgg, Smoothies og Punch
Juledrikken
JuleKAFFE
Julelikør
Julepunch med hedvin
Julesnaps
JuleTE
Kahlua drøm
Mulled wine
Orangelikør
Æggepunch
Øl til maden - der er omkring 4000 forskellige...

Til toppen

Julefrokosten

Se under Julefrokost på Juleognytår.dk

Til toppen

Julemiddagen

Julemiddagen består typisk af and, gås eller kalkun eller af flæskesteg eller svinekam - og som dessert enten risalamande eller risengrød med mandel. Ved Første juledags familesammenkomst serveres det store kolde bord med små lune retter. Anden juledag er det igen det store kolde bord, men ofte hos en anden i familien

And kan steges dagen før juleaften
And - opskrift på langtidsstegt and fra Claus Meyer
Andesteg - langtidsstegning
Andesteg - ikke fedtfattig
Andesteg - gammeldags opskrift
Andesteg - langtidsstegt
Andesteg - opskrift fra Anesmad.dk, som giver et godt resultat
Andesteg - tilberedning
Bagte fyldte æbler
Braiseret andelår
Braiseret flæskesteg
Gåsebryst braiseret med mørk, maltet øl, æbler og panchetta -Claus Meyer's opskrift
Braiseret Kalkunbryst
Braiseret lammekølle
Braiseret oksteg (Gammeldags oksesteg)
Brunede kartofler
Brunede kartofler - nem opskrift
Brunede kartofler - perfekte
Citronfromage fra oldemors dessertbog
De klassiske juleopskrifter på julemad
Den gamle danske opskrift på Ris a la mande
Den perfekte flæskesteg
Dessert: Julebombe
Dessert: Julelys
Enebærglaseret andebryst med selleripure - en Claus Meyer opskrift
Farseret kalkun og svamperagout
Fasan i flødesovs
Fisketarens julemiddag
Flæskesteg
Flæskesteg - tilberedning
Flæskesteg og ikke mindst tilbehør
Flæskesteg og timiangrønsager
Flæskestegssandwich - en Claus Meyer opskrift
Flødestuvet grønkål
Frisk rødkålssalat med appelsin og mandler - en Claus Meyer opskrift
Fulling - pandekagestykker og revelsben
Fulling - opskrift fra Vendsyssel
Gammeldags brun sovs - Claus Meyer's opskrift
Gammeldags brunede kartofler
Gameldags kirsebærsovs
Gammeldags ribbensteg
Gastrik - balsamisk æble- eller blommeeddike og sukker - er velegnet til at justere smagsbalancen i særligt mørke saucer og sammenkogte retter
Glaserede æbler
Grønlangkål med medisterpølsen, brunede eller kogte kartofler og sennep
Grønlangkål - tilberedning
Gås
Gås på den bedste måde - Claus Meyer's opskrift
Gåsesteg
Gåsesteg - en opskrift som kræver god tid
Hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler
Helstegt kalkun
Helstegt kalvefilet med flødesovs
Helstegt svinekam
Historisk julemad - opskrifter og retter
Holiday recipe - madopskrifter på specielle retter til kristne og jødiske højtider
Ingefærpærer med kanelsauce
Italiensk julemad
Juleflæskesteg
Julekartofler stegt i gåsefedt og laurbær
Julekoteletter af dyrekølle
Julemad til alle
Julemad til camping DK og SE
Julemaden i Italien
Juleopskrifter
Juleopskrifter fra Maduniverset
Julerester - sådan kan de bruges
Julerødkål
Julesalat med avocado
Julesalat som i Milano
Juletærte - dessert som også kan spises kl. 24.00 nytårsaften med et glas portvin til
Juleænder med Mørbrad
Kalkun - farseret (Spise med Price)
Kalkunsteg med lækkert fyld
Kalkunsteg - tilberedning
Kalkun - verdens bedste i følge Jamie Oliver
Kejserinde-ris med frugt
Kirsebærsovs
Klipfisk med salat - INSALATA DI BACCALÀ i Italien
Klipfisk og risengrød som julemad i gamle dage
Mange og vigtige opskrifter på julemad
Medisterpølse - tilberedning
Nissegrød med æbler
Norsk julemat NO Opskrifter på julemad som brunede kartofler, medister, sylte, sønderjysk surrib og risengrønd lavet i MICROBØLGEOVN
Pandekager med valnødder
Potkæs med rom
Ribskogte pærer
Ribbensteg til juleaften
Ris a' l'amande
Ris a' l'amande - tilberedning
Risengrød - Julemandens risengrød
Risengrød - tilberedning
Rødbeder
Rødkål
Rødkål - tilberedning
Rødkålssalat som i gamle dage
Rødkålsalat med pærer
Rødvins sauce
Spisekammerets julemad som frikadeller, koteletter, ribben i sursød sauce og sprængt sylte
Sprængt and med grønlangkål
Sprængt And med Grønsager
Sprængt kalkun
Stegt gås
Stegt svinekam med sprød svær
Stegt svinekam
Sunde mandler
Svesker i cognac
Svinekam med sprød svær
Tarteletter med Skinke, Ærter og Gulerødder
Tranebærkompot
Tunge i Aspic
Vegetaropskrift på lækker nøddesteg
Vegetar retter og opskrifter
Vitaminrig salat
Vridekål
Waldorfsalat
Æbleflæsk - gammeldags
Æbler bagt i smør
Økologisk julmad

Til toppen

Nytårsdrikke

Alkohol frit
Bowls
Champagne - leksikalt
Champagne brus
Champgne cocktail - velkomstdrinks
CocktailGuiden - drinks og cocktails
Drikke ABC om drinks, spiritus, vin og øl
Drinksopskrifter til højtiderne
Eggnog
Eggnok
Historien om Rosenborg-vinen som drikkes under det årlige nytårstaffel
Kander
Nytårspunch
Shots

Til toppen

Nytårsfrokost

Se under Nytårsfrokost på Julognytår.dk

Til toppen

Nytårsaften menu for middagen

Nytårsaftens almindelig selskabelighed med vennerne stod tidligere på kogt torsk med kartofler og sennepssovs, men nu er det også populært at spise laks, oksemørbrad m.m. - og kransekage til midnat. Nytårsdag blev der førhen ofte serveret skinke med grønlangkål

90 års fødselsdagen for Miss Sophie - nytårs- eller fødselsdags retterne - og opskrifter
Anettes Lakseforret
Avokado med krebsehaler og kaviardressing som forret
Avocadoblinis med rejer som forret
Champagnelikør til en let anretning
Champagnelikør - opskriften til udprintning
Bagt laks og grønsagsterriner, som laves dagen før
Brunede kartofler
Dyrekølle - Frode Munksgaardds opskrift
Dyrekølle med fransk esdragon og svampe
Dyrekølle røget og serveret med røræg
Dyrekølle med tranebærkompot kan steges i en 225° varm ovn i 20 minutter, videresteges ved 160 grad i 1 times tid og hvile køllen mindst 15 minutter
Dyreryg eller Dyrekølle
Fabulous Foods: New Year recipes, menus, entertaining ideas, and food traditions for celebrating the new year
Fiskesuppe Provencale
Flødekartofler (Arla's opskrift)
Flødekartofler med revet ost og hvidløg
Fondue
Fondue til hovedretten
Forretstallerken
Forrygende nytårsmenu
Glaseret hamburgerryg med flødegratinerede kartofler
Grønlangkål med medisterpølsen, brunede eller kogte kartofler og sennep
Hamburgerryg
Havtaske - 4 opskrifter
Helstegt Oksemørbrad i marinade
Hummer
Hummer- og krabbesuppe
Hummer stegt i akvavit og enebær med græskarpuré, havtorn og kastanje
Hummer-tilbehør: Cous-cous pilaff
Hummerhaler med krydderurter som forret
Hvorfor spiser vi nytårstorsk?
Høns i asparges
Islagkage
Italiensk nytårsdessert Pana Cotta
Italienske nytårsmenuer og som alt andet i Italien er den traditionelle nytårsmiddag også forskellige fra by til by
Jomfruhummersuppe
Juletærte - dessert som også kan spises kl. 24.00 nytårsaften med et glas portvin til
Jysk grønlangkål
Kalkun helstegt med stegetiden på ca. 45 min. pr. kg
Kalkun i paprika med bacon
Kalkunbryst med mangosalat
Kalkunbrystfilet med kokossauce
Kold kartoffelsalat
Krabbe og kaviar
KRANSEKAGE se under Julebag, konfekt & kransekage på Julognytår.dk
Laks
Laksemiddag NO
Laksretter - lækre opskrifter
Lammekølle med hvidløg
Madopskrifter til fester
Menu og musik til Kongehusets nytårstaffel
Muslinger
Muslinger - hvidvinsdampede
Muslinger i hvidvin og flødesauce – opskrift på Moules Frites
Muslinger - tilberedning
Nytårsdessert - forslag og opskrift
Nytårsdesserter
Nytårsforretter
Nytårshummer
Nytårshovedretter
Nytårsmad - opskrifter
Nytårsmad til camping DK og SE
Nytårsmenu I
Nytårsmenu II
Nytårsmenu med den klassiske kogte torsk og det hele
Nytårsmenu til 4 personer fra Madkorpset
Nytårs menu og opskrifter
Nytårsmadopskrifter
Nytårsopskrifter - tema fra Arla
Nytårsopskrifter til nytårsforret og populære nytårshovedretter, nytårsdesserter og kransekager
Nytårstorsk - Adam og James Prices opskrift
Nytårstorsk i nye klæder
Nytårstorsk - fiskerens tilbredning
Oksehøjreb
Oksemørbrad I
Oksemørbrad II
Ostefondue
Ovnkartofler a'la flødekartofler
Pasta med laks og rejer i basilikumfløde
Rejer - opskrifter
Roastbeef
Rødtunge - opskrift på hvidvinsdampet rødtunge i dildsauce
Salater - 100 opskrifter
Saltbagte kartofler
Skaldyrssalat med grape og chili
Skinke
Stærk og sød sennep
Svinemørbrad i flødesovs
Sønderjysk grønlangkål
Torskerogn - frisk måske lige inden nytårsaften
Vildt, fuglevildt, fisk og skaldyr samt tilbehør
Ærtesuppe med hummer og champagne
Østers
Østers forskel - de vokser langsommere i Limfjorden får derfor en mere speciel og fyldig smag
Østers er smagen af hav
Østers - åbning og tilberedning af skaldyr
Østers og muslinge - tilberedning m.m. NO

Til toppen

Nytårsaften natmad

Drop Slankekurens opskrifter på natmad
Hvad skal vi have som natmad til nytår?
Hvorfor ikke Dyrlægens natmad i luksusudgave?
Ikke noget i ejen for at servere græsk gulerodssuppe med ærter som natmad
Natmad - forslag
Natmad på mange måder
Natmad til efter årsskiftet - nemme opskrifter
Natmad: Klassikerne, Natmad som buffet og Natmad i form af snacks og småretter
Natmad og mængder
Natsuppe
Olivenpate som natmad
Om natmad
Ost til natmad

Til toppen

Nytårsdag og tømmermænd

Tømmermænd? Bloody Mary har ry for at være god mod tømmermænd - og er nok også den mest brugte drink dagen efter. Den blev opfundet på Harry's New York Bar i Paris af bartenderen Fernand Petiot i 1921. International Bartender Associations officielle opskrift: 4.5 cl vodka, 9.0 cl tomat juice, 1.5 cl citron eller lime saft, salt, sort peber, Worcestershire sauce og tabasco plus 1 stængel bladselleri og - det er udenfor den officielle opskrift - eventuelt lidt revet peberrod til at krydre drikken. Hæld alle ingredienser udover is i et highball glas og omrør forsigtigt, pynt med bladselleriet og en citron/lime-skive. Wikipedia Og så er der selvfølgelig reparationsbajeren. Men den bedste reparationsbajer siges at være en banan-vodka-smoothie, hvis der ikke er en Figenkaktus-pille i nærheden - denne skulle kunne halvere selv svære tømmermænd

Hvad er tømmerænd?
Her er din nytårs kur mod tømmermænd
Lav Shawarma til dagen derpå
Nytårsbrunch - årets første måltid

Til toppen

Tilpasset søgning


Til toppen

Til FORSIDEN Jul & Nytår.dk

Apps & Smileys

SeniorDating

SeniorNyhederne
& SeniorSiderne

SingleSiderne
& SingleNyhederne


Kat
Jordkloden

SeniorDating

SeniorNyhederne
& SeniorSiderne

SingleSiderne
& SingleNyhederne


Så mange har besøgt disse sider efter 24. oktober 2007: StatCount - Traffic counter


Kontakt: prebenbrask@email.dk


Preben Brask Copyright © 1999-2018 af WWW.JULOGNYTÅR.DK WWW.SENIORNET.DK LinkNews.dk LINKNEWSWEEKLY.DK LinkNyheder.dk LinkNyhederne.dk WWW.SENIORINTERNET.DK Seniornyhederne.dk Seniorsiderne.dk SENIORNET.DK WWW.SENIORDATING.DK Datingnyhederne.dk Datingsiderne.dk SeniorMøde.dk WWW.SINGLEINTERNET.DK Singlenyhederne.dk Singlesiderne.dk (WEBHOTEL: UnoEuro)